Donuts Met Appel

Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 2 uur
Maaltijdgang: / Banket
Soort keuken: Engelse keuken
Techniek:
Aantal personen:

Ingredienten:
Ca. 450 gram ongebleekte tarwebloem - 1 theelepel zout - 15 gram gist - 40 gram suiker - 230 ml kauwwarm melk - 2 eetlepels gesmolten en afgekoelde boter - 2 losgeklopte eieren nr 3 - extra bloem voor bestuiven - plantaardige olie voor frituren - 2 middelgrote moesappels suiker naar smaak - kaneel , rozijnen , fijngehakte walnoten , pecannoten naarwens - mengsel van kaneel en fijne suiker voor bestrooien.

Voorbereiding:
Doe de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Verkruimel de verse gist boven het kuiltje. Voeg de suiker en 2 eetlepels van de lauwwarme melk erbij. Meng dit met de vingers tot er geen klontjes meer in het deeg zitten. Giet de rest van de melk erbij met de gesmolten boter en de eieren. Werkt alle vloeibare ingredienten door elkaar. Werk er dan geleidelijk de bloem door, tot een zacht, niet plakkerig deeg ontstaan. Voeg wat extra water of melk toe, telkens 1 eetlepe

Bereidingswijze:
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dikke schijven terwijl het deeg voor de eerste keer staat te rijzen. Doe de schijfjes appel in een steelpan met 1 eetlepel water en kook ze met het deksel erop zachtjes op een laag vuur. Roer af en toe om aanbranden te verkomen. Kook de schijfjes tot ze zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Voeg suiker naar smaak toe. U kunt ook wat kaneel, gerapste citoen of sinaasappelschil, rozijnen, fijngehakte walnoten of pecannoten aan het appelmengsel toevoegen.Druk het gerezen deeg plat. Leg het op een met wat bloem bestoven werkvlak en rol het met een met bloem bestoven deegroller uit tot een lap van 8 mm dik. Snijd met een even door de bloem gehaalde mes vierkantjes van 7,5 cm uit het deeg. Rol de restjes opnieuw uit en snijd er weer vierkantjes uit tot u 14 lapjes deeg hebt. Leg 1 theelepel van het appelmengsel in het midden van elk vierkantje. Bestrijk de randen met wat water en vouw de vierkantjes dubbel, zodat een driehoekige donut ontstaat. Knijp de randen zorgvuldig samen. Laat de donuts ca. 30 minuten onafgedekt op een met wat bloem bestoven bakplaat bij een normale tot hoge kamertemperatuur rijzen tot tweemaal het beginvolume. Verhit intussen de olie tot 180 C . Frituur ze in porties. Draai ze af en toe om met een houten lepel met een lange steel. Frituur ze ca. 5 minutten tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier, strooi er een mengsel van fijne suiker en kaneel over en laat ze afkoelen.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 02-05-2024